Vintervær til glede eller besvær?

I mens barna jubler og ser frem imot en lang vinter med mange dager i akebakken, tenker en del andre mennesker på vinteren ifjor med skrekk og med gru.

Vinteren 2009 var vinteren hvor Kong Vinter virkelig viste seg frem ved å la sin kappe av snø og kulde ligge over Rogaland i hele 3 måneder. De fleste kommuner og ikke minst brøytemannskaper ble tatt på senga av all snøen som plutselig kom lavende ned. Det førte til kaos over store deler av landet vårt. Vi kan all være enige om at værforholdene gjorde det vanskelig å ferdes ute, men for noen av oss ble det ikke bare vanskelig, men totalt ufremkommelig.

De det gikk hardest utover var eldre og mennesker med nedsatt funksjonsevne. All snøen og isen gjorde det umulig å komme frem med rullestol eller rullator eller andre hjelpemidler. Flere ble sittende hjemme og kom seg ikke på jobb eller til skole.

Det er med bakgrunn i denne harde vinteren at Time kommune nå har tatt grep og forberedt seg godt på årets snøfall. De har en plan!

Time kommune har i samarbeid med senior- og brukerrådet oppretta et nytt brøyterode, brøytesone, i Bryne sentrum. Her har de satt seg mål om å ha svart asfalt hele vinteren gjennom. For å klare dette målet har de fått i stand avtaler med eksterne brøytemannskap som skal passe ekstra godt på akkuratt dette området. I denne utvalgte brøytesonen finne du viktige funksjoner, så som legesenter, post, apotek, rådhuset, buss og jernbanestasjon, m.m.

Nå gjenstår det bare å se om planen fungere i praksis. Vi ønsker lykke til!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *