«VideoForAlle» får pris for universell utforming

Norsk Telemedisin AS har jobbet med velferdsteknologi siden 2011 og er initiativtaker til prosjektet VideoForAlle i samarbeid med Lyse AS i Stavanger og Westcontrol på Tau. Alle partene er lokalisert i Rogaland.

Prosjektet er tildelt midler fra Innovasjon Norge gjennom IFU-ordningen (Industrielle forsknings- og utviklingskontrakter) og prosjektet er godkjent i Skattefunn-ordningen.

«VideoForAlle» er en særdeles brukervennlig videokommunikasjons-plattform som i utgangspunkt er utviklet for brukere av kommunal hjemmesykepleie.

«VideoForAlle» er utviklet i Norge, med norske verdier innenfor personvern, design, materialvalg og kvalitet som viktige bærebjelker for videre optimalisering og forbedringer.

Systemet er utviklet med tanke på mennesker med fysiske funksjonshemminger eller manglende kompetanse/interesse innen data, og åpner opp for en svært enkel måte å kommunisere med andre på en moderne måte.

Det er allerede gjennomført opplæring av sykepleiere i Randaberg kommune og Hillevåg bydel i Stavanger kommune, som er de to første kommunene til å ta i bruk VideoForAlle-systemet i sine hjemmetjenester. I løpet av høsten vil også Sandnes, Suldal og to hjemmesykepleietjenester i Bergen kommune ta systemet i bruk i en testpilot.

Rogaland fylkeskommune mener prosjektet VideoForAlle er et glimrende eksempel på innovativ tenkning og at det har et klart potensiale til å danne grunnlag for etablering av ny næringsvirksomhet og jobbskaping.

«VideoForAlle» ble første gang vist offentlig på verdens største messe/utstilling innen forbrukerelektronikk i Las Vegas, USA, i januar 2015, «Consumer Electronic Show» (CES). På denne messen ble «VideoForAlle» tildelt lnnovasjonsprisen «CES 2015 lnnovation Award Honoree», i kategorien «Home Audio/Video Components and Accessories», en åpen klasse uten spesielle knytning til velferdsteknologi eller til en spesiell markedsgruppe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *