Universell utforming i Djupadalen, Haugesund

For mange mennesker er friluftsliv en kilde til både avslapning og energipåfyll. Djupadalen i Haugesund er et egnet sted i så måte. Området ligger nært byen, og blir mye benyttet til turgåing og rekreasjon hele året.

Eivindsvannet er et område langs Djupadalen, med stor badeaktivitet om sommeren. For at en badeplass skal fylle kravene til universell utforming, må parkering, turvei, toalett, ankomst til vannkant og baderampe være universelt utformet. I følge universell utforming – kompetanseprogrammet tilfredsstiller området langs vestsiden av Eivindsvannet disse kravene.

I følge Friluftsrådet vest er turveien langs vannet laget slik at den kan benyttes av alle. Her er ingen bratte partier, og langs store deler av strekninger er det lagt kantstein. Slik har svaksynte en ledekant, og rullestolbrukere en ekstra sikkerhet. Det er lagt ut rampe på den nordligste stranda i Eivindsvannet for ekte «vikinger» som vil bade. Dog kan det nevnes at vanntemperaturen om sommeren kan bli ganske høy.

I tilknytning til turveien og badeplassen er det laget et universelt utformet servicebygg (toaletter). Så da er det vel bare til å ønske…god tur!

 

Tekst: Karoline Rygh

Bilde: Knut-Arild Sørensen

23.03.2011

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *